Doç. Dr. Fidan Korkut
 

korkut@hacettepe.edu.tr


YURT DIŞI DENEYİMİM

 

Ocak 2002-mayıs 2003 tarihleri arasında ABD’de, Kuzey Carolina’da UNCG’de, Upsilon Nu Chi Chapter’in Chi Sigma Iota kısmının kadrosunda, misafir öğretim üyesi olarak bulundum.


        UNCG de iken dersleri izlemek, seminerler vermek, hocalarla tartışmak, kütüphanenin inanılmaz olanaklarından yararlanmak ve bazı kongrelere izleyici birine ise katılımcı olarak katılmak akademik olarak yaptıklarımdı. Bu anlamda;

  • ACA Konferansı Mart 2002, New Orleans, Louisiana

  • ACES Konferans, Ekim 2002, Salt Lake City Utah (NBCC sponsor oldu)

  • FACES Konferans, Nisan 2002 Washington D.C.

  • NCCA Konferans, Şubat 2002, Greensboro, North Carolina

  • NCACES Konferans, Kasım 2002, Winston Salem, North Carolina;

Konferanslarına izleyici olarak  katıldım ve;

  • Conflict resolution ( 30 mayıs 2002 ve 24 Haziran 2002), UNCG’de

  • Anatolia and spirituality (24 nisan 2002), UNCG’de

  • Education system and counseling in Turkey (ACES konferansında, Utah)

  • Counseling education in Turkey UNCG’de ve Georgia Üniversitesinde,

  • Turkish older people in Turkey, UNCG’de

  • Career issues in Turkey, UNCG’de

Seminerlerinde ise katılımcı olarak yer aldım.

      Kitabımın (Okul Temelli Önleyici Rehberlik ve Psikolojik Danışma) ana taslağını da oradayken oluşturdum ve başlı bir dizi makalemi bitirip birisi Virginia Üniversitesinden birisiyle olmak üzere 3 İngilizce makale yazdım. Onlardan biri yayınlanmak üzere, diğerlerinden de haber bekliyorum. UNCG’ den bir profesörle konsültasyon ve önleme üzerine bir makaleye başladık, buraya dönünce çalışma yarım kaldıysa da yakında tamamlayacağız.


Kongrelerde ise kitaplarını okuduğum bazı akademisyenlerle tanışma olanağı buldum. Özellikle önleyici rehberlikle ilgili kitabından etkilendiğim Stanley Baker ile tanışma, tartışma ve geri bildirim alabilme olanakları yarattım. Bana kitabımla ilgili çok destek oldu. Onun verdiği esin ile önleyici rehberlik konusunda kitap yazdığımı ona da belirttiğimde buna sevindi.  Allen E. Ivey ve Mary B. Ivey ile tanıştıktan sonra beni bir kahvaltıya davet etmeleri karşısında çok heyecanlandım. Son derece alçak gönüllü ve uyumlu bir ikiliydiler ve Türkiye ile ilgilenmeleri gerçekten çok etkileyiciydi. Irak savaşı başladığında attığı bir elektronik iletide ABD adına özür diliyor Buch’u kovboy olarak niteliyordu. Bunun yanında Gerald Corey, William Glasser, Irvin Yalom tanıştığım ve ülkemizde de tanınan akademisyenlerdi. Elbette UNCG’de birlikte çalıştığım kişiler arasında da alanda çok tanınmışlar vardı. DiAnne Borders, süpervizyon, Jane Myers wellness, yaşlılık danışması, ek ders veren Thomas Sweneey Adleryen danışma, meslekleşme konusundaki çalışmalarla tanınıyorlardı ve son ikisi ACA’nin başkanlığını yapmışlardı.
Greensboro’nun NBCC’nin de merkezi olması da benim için şanstı. Böylece başkanı Tom Clawson’la ve ailesiyle da tanıştım. Bu kuruluş sonra benim ekim 2002 de Utah’daki bir kongreye bir mini sunu ile katılmam için sponsorluğumu yaptı.


Elbette gezdim de..Kongre amacıyla, New Orleans, Salt Lake City, Washington DC’ye gitmek dışında konuşma yapma amacıyla çağrıldığım Georgia Üniversitesinin bulunduğu Athens’a gitme fırsatım oldu. Bunun dışında gezmek amaçlı, New York, Orlando, Minneapolis, San Francisco, Charleston, gibi şehirlere de gittim. Hatta hayatımda ilk kez, Tennese yakınlarındaki dağlarda üç günlük dağda kamp yapma deneyimi bile yaşadım.

Yurt dışında geçirdiğim günlerin fotoğraflı özetini görmek için resimlerim sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


özgeçmişim
sayfasına git

resimlerim
sayfasına git