Turkiye'de Bilgisayar Destekli Egitim'in Tarihsel Gelisimi

    Bu projede daha cok Milli Egitim Bakanligi(MEB)'inca yapilan Bilgisayar Destekli Egitim(BDE) calismalari uzerinde durulmustur. Ulkemizde Bilgisayar Destekli Egitim ile ilgili calismalar, 1984 yilinda olusturulan bir komisyon ile ortaogretim kurumlarina mikrobilgisayarlar alimi ile baslamistir.

  1. 1985-1986'da orta dereceli okullara alinan bilgisayar sayisi arttirilmis, Ticaret ve Turizm Ogretimi Genel Mudurlugu'ne bagli okullara bilgisayarlar alinmistir.
  2. 1987-1988'de bilgisayar dersi once secmeli dersler arasina alinmis, daha sonra her okula ders olarak konulmustur.
  3. Butun bu calismalar sonunda MEB, firmalarin destegiyle cesitli liselerde pilot okullar acmistir, bu projeyi daha da etkin kilmak icin universiteler de bu programa dahil edilmistir.
  4. 1988-1989'da pilot proje uygulamalari degerlendirilmis, cesitli bilim adami, egitim uzmani, uygulayici ve bakanlik yetkilisinin katildigi "Danisma Kurulu Toplantisi" yapilmistir. Bu toplanti sonunda, projeye devam karari alinmis ve ABD'ye BDE konusunda egitim gormek uzere uzmanlar gonderilmistir.
  5. 1990-1991'de MEB'ca bazi lise duzeyindeki okullarda Bilgisayar Programciligi ve Bilgi-Islem bolumleri acilmistir ve okullardaki bilgisayar alimlari arttirilmistir. Ayni yillarda Hizmet Ici Egitim alaninda bilgisayar kurslari duzenlenmistir.
  6. 1992'de Bilgisayar Egitimi Genel Mudurlugu(BILGEM) kurulmustur.
  7. 1998'de BILGEM, Egitim Teknolojileri Genel Mudurlugu (EgiTek) kurulmustur.


Sinif Sayfasina Geri Don