H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi  Bölümü

KÜT 655: Elektronik Bilgi Kaynakları ve Bilgi Hizmetleri (Güz 2003) Yaşar Tonta <tonta@hacettepe.edu.tr>


ÖDEV

(Geçme notuna etkisi: 40 puan; Son teslim tarihi: 6 Ocak 2003 09:00)

Bu ödevi iki şekilde yapabilirsiniz:

1. Derste işlediğimiz konulardan birisini ya da bir konunun ilgilendiğiniz bir yönünü seçerek bu konu/sorun hakkında bir makale/rapor hazırlamaktır. Dönem ödevi olarak hazırlayacağınız bu makale/raporda literatürde yer alan ilgili çalışmalar özetlenmeli sorun ayrıntılı olarak tartışılmalıdır. Rapor bilimsel bir dille kaleme alınmalıdır. Raporda diğer kaynaklardan yapılacak alıntılar kurallara uygun olarak verilmelidir. (Bu konuda araştırma yöntemleriyle ilgili ders kitaplarından yararlanabilirsiniz: Turabian, White & Strunk, Karasar, Kaptan, Ataöv, Tütengil, vd.) Raporun uzunluğu 10-15 sayfa (çift aralıklı) civarında olmalıdır.

KÜT 655 ders programını gözden geçirin (http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/courses/fall2003/kut655/k655takvim2003.htm). Ilgi duyduğunuz bir konu/sorun belirleyiniz. Belirlediğiniz konuda rapor hazırlanıp hazırlanamayacağını benimle görüşün (yüzyüze ya da e-posta yoluyla). Rapor yazacağınız konu/sorun hakkında benden yazılı “olur” almadan çalışmalarınıza başlamayın. 

2. Belirli bir konuda yukarıda açıklandığı gibi kendi görüşlerinizi de özetleyen kuramsal bir rapor yazabileceğiniz gibi, uygulamaya dayanan bir çalışma da yapabilirsiniz. Örneğin, çalıştığınız kütüphanede elektronik süreli yayınların yönetimiyle ilgili olarak yaptığınız bir projeyi rapor edebilirsiniz. Ya da çalıştığınız kütüphane için geliştirdiğiniz bir yazılım (örneğin, elektronik referans yazılımı) hakkında sınıfta bir uygulama yapabilir ve sistemin çalışmasıyla ilgili hususları rapor haline getirebilirsiniz. Bu amaçla seçeceğiniz proje ya da uygulama üzerinde benimle görüşmeden (yüzyüze ya da e-posta yoluyla) ve yazılı "olur" almadan çalışmaya başlamayın. 

Ödevle ilgili daha ayrıntılı bilgi derste verilecektir.


Son güncelleme tarihi: 18 Kasım 2003
Yaşar Tonta
mailto://tonta@hacettepe.edu.tr