H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
BBY 463 Akademik Yazma Becerileri (2020-2021 Güz)

Ders sorumlusu: Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr
Ders günü ve saati: Çarşamba 09:30

Ders Sayfası

Dersin amacı: Dersin temel amacı, öğrencilerin akademik yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu amaçla ders kapsamında öğrencilere, bilimsel metinleri okuyup anlama, not çıkarma, öz ve özet yazma, düşüncelerini ifade etme, farklı yerlerde sunulan bilgiyi birleştirerek ve yeniden ifade ederek sunma, bilimsel yazıların bölümlerini yazabilme, verilerden ve bulgulardan değerlendirme yapabilme, akademik yazım dili kullanabilme, imla-noktalama işaretlerini yerinde kullanma becerileri kazandırılacaktır.

Dersin işlenişi: Dersin işleneceği haftadan en az bir hafta önce söz konusu dersle ilgili notlar/makaleler/ödevler ders sayfasına konulacaktır. Öğrencilerin dersin sayfasını takip etmeleri ve oradaki materyalleri okuyarak derse gelmeleri ve derste yapılacak tartışmalara aktif olarak katılmaları gerekmektedir. Derste gösterilecek başarıda sene içi performans son derece önemlidir. Ödevler ve proje kısmında başarı gösteremeyen öğrencilerin final sınavında alacakları skor ile dersten geçmeleri olanaklı değildir.

Ders kitapları: Öğrencilerden dönem boyunca birçok kaynağı okumaları beklenmektedir. Bu bağlamda aşağıda yer alan kitaplar başucu kaynakları olarak düşünülebilir. Söz konusu kitaplar içinde hangi bölümlerin okunması gerektiği bilgisine HÜ BBY Öğrenme Yönetim Sisteminde yer alan ders sayfasından erişilebilir.

Dersin gerekleri: Öğrencilerin her derste verilen bölümleri okumaları ve verilen ödevleri mutlaka tamamlamaları gerekmektedir. Lütfen ders ile ilgili değerlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili olarak aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

Değerlendirme
Geçme Notuna Etkisi
Ara Sınav 10
Ödevler ve Proje 50
Final Sınavı
40

Last updated: 09.24.2020
umutal@hacettepe.edu.tr