H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
BBY 501 Bilgi ve Belge Yönetimi (2020-2021 Güz)

Ders sorumlusu: Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr
Ders günü ve saati: Pazartesi 09:30

Ders Sayfası

Dersin amacı: Dersin en genel amacı, bilgi yönetimi alanı dışındaki disiplinlerden gelen lisansüstü öğrencilerin bilgi yönetimi ile ilgili temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmaları ve alanı yakından tanımalarını sağlamaktır. Bu bağlamda mikro ve makro düzeyde bilgi yönetimi, bilgi yönetiminin sorunları, bilgi merkezlerinin özellikleri gibi başlıklar tarihsel bakış açısı ile birlikte verilerek tartışılmaktadır.

Dersin işlenişi: Dersin işleneceği haftadan en az bir hafta önce söz konusu dersle ilgili notlar/makaleler/ödevler ders sayfasına konulacaktır. Öğrencilerin HÜ BBY Öğrenme Yönetim Sistemindeki dersin sayfası ile Bilgi ve Belge Yönetimine Giriş ders sayfasını takip etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerden ilgili sayfalardaki ders malzemelerini okuyarak/izleyerek derse gelmeleri ve derste yapılacak tartışmalara aktif olarak katılmaları beklenmektedir.

Dersin değerlendirilmesi: Öğrencilerin her derste verilen bölümleri okumaları ve verilen ödevleri mutlaka tamamlamaları gerekmektedir. Lütfen ders ile ilgili değerlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili olarak aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

Değerlendirme
Geçme Notuna Etkisi (%)
1. Ara Sınav (BBY151) 15
2. Ara Sınav (BBY151) 15
3. Ara Sınav 10
Final Ödevi 20
Final Sınavı
40

Last updated: 09.24.2020
umutal@hacettepe.edu.tr