H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
BBY 166 Bilimsel İletişim (2019-2020 Bahar)

Ders sorumlusu: Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr
Ders saati ve yeri: Perşembe 09:30-12:00 - B8 1K 101

Ders Programı

Dersin amacı: Dersin temel amacı öğrencilerin genel olarak bilimsel iletişim ürünleri ve bilimsel iletişim süreci konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Ders kapsamında iletişim kuramı, bilimsel iletişim sürecindeki aktörler, bilgi ve iletişim teknolojilerinin bilimsel iletişime etkisi, bilimsel iletişimin sorunları, telif hakları gibi konular incelenmektedir. Bu dersin sonunda öğrenci bilimsel iletişim sürecini, bilimsel iletişimde elektronik yayıncılık ve Internet'in yerini, bilimsel iletişim sorunlarını ve yeni eğilimleri inceleyerek, Türkiye ve dünyadaki bilimsel iletişimin nitelik ve niceliğini tartışabilecektir.

Dersin işlenişi: Dersin işleneceği haftadan en az bir hafta önce söz konusu dersle ilgili notlar/makaleler Web sitesine konulacaktır. Öğrencilerin dersin Web sitesini takip etmeleri ve oradaki materyalleri okuyarak derse gelmeleri ve derste yapılacak tartışmalara aktif olarak katılmaları gerekmektedir. Derslere devam zorunludur. Derslere katılmayan öğrenci dersin genel sınavına alınmayacaktır.

Dersin gerekleri: Öğrencilerin her derste verilen okuma parçalarını okumaları ve ödevleri mutlaka tamamlamaları gerekmektedir.

Derse yönelik değerlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili olarak lütfen aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.

Değerlendirme
Geçme Notuna Etkisi (%)
Ara sınav 40
Ödevler ve quiz 20
Final sınavı
40

Last updated: 02.22.2020
umutal@hacettepe.edu.tr