Dr. Öğretim Üyesi Fırat ATALAY
Maden Yüksek Mühendisi
İşletme Yandal
Hacettepe Üniversitesi
Maden Mühendisliği Bölümü
UMREK Yetkin Kişisi
Hakkımda
2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünden birincilik ile mezun oldum. Aynı yıl İhsan Doğramacı Üstün Başarı ve Bölüm Birinciliği ödüllerine layık görüldüm. Yine aynı yıl, Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Yandal Programını bitirdim. 1968 yılında kurulan, Hacettepe Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümünü kuruluşundan bugüne kadar bölüm birinciliği ile bitiren aynı zamanda işletme yandal programını tamamlayan ilk kişi olmanın gururu ve motivasyonu ile sırası ile 2011 ve 2015 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendilsiği bölümünden Master ve Doktora derecelerini aldım.
Maden kaynaklarının bulunması ve işletilmesi konuları ile ilgileniyorum. Maden kaynaklarına olan talep giderek artmaktadır. Bu sebeple, ilerleyen zamanlarda maden planlaması, maden kaynak (Jeoistatistik) ve rezerv kestirimi, maden ekonomisi ve maden üretim planlaması konularına olan ilgi en az bugünkü kadar olacaktır. İlgi alanlarım bu konular hakkında yeni yöntemler geliştirmek ve bu yöntemleri endüstriyel perspektifte uygulamaktır.
Maden planlaması, Maden varlıklarının tesbiti, Maden Kaynak Tahmini ve Maden Rezerv tahmini, Maden Planlaması konularında, Kömür, Bakır, Altın, Kurşun, Çinko, Nadir Toprak Elementleri (NTE), Polimetalik Madenler, Nikel (Lateritik) ve Endüstriyel Ham maddeler'de proje tecrübelerine sahibim. TKİ, ETİ Maden, MTA gibi kamu kuruluşları ile birlikte birçok Özel Sektör Kuruluşuna danışmanlık ve proje yaptım ve yapmaktayım.
Yayınlar
- Yayınlar güncellenme aşamasındadır
Projeler
Görev aldığım Endüstriyel ve Bilimsel projeler (tam liste olmamakla birlikte) aşağıda sıralanmıştır.
- Projeler güncellenme aşamasındadır
Ödüller
İhsan Doğramacı üstün başarı ödülü
Hacettepe Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü, Bölümü 1.'liği
İletişim

Aday Mühendis Yetiştirme Programı
Aday Mühendis Yetiştirme Programı nedir ?
Bu program Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü ile MÜTAD iş birliği kapsamında oluşturulmuştur. Bu kapsamda 3. 4. ve en geç 6 ay önce mezun olmuş, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencilerini kapsamaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimiz ya da yeni mezunlarımız MÜTAD tarafından yapılacak bir mülakat sonucunda başarılı bulunmaları durumunda Açık ocak, Yeraltı ya da Tesis olmak üzere 3 aylık MÜTAD madenlerinde sigortalı olarak bulunacaklardır.
Aday Mühendis Yetiştirme Programına kimler başvurabilir ?
Maden Mühendisliği Bölümü’nde 3. sınıf-4. sınıf öğrencisi veya son 6 ay içerisinde mezun olan,Ağırlıklı genel not ortalaması 4,00’lük sistem üzerinden 2,50 ve üzeri,Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında 3 ay boyunca haftada 5 iş günü programa devam edebilecek,Gelişime açık ve takım çalışmasına yatkın Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendsiliği bölümü öğrencileri ya da yeni mezunları başvurabilir.
Bu program bana ne sağlayacak ?
Program kapsamında başarılı bulunan adaylara asgari ücret ödemesi yapılacak olup, tüm yol giderleri, servis ve konaklama şirket tarafından sağlanacaktır. Ayrıca ve bunlardan kanımca daha önemlisi Türkiye'nin en iyi madanlerinde 3 aylık tecrübe kazanılmış olacaktır.
Son Başvuru Tarihi nedir ?
Son başvuru tarihi 31 Mart 2025'tür.
Başvuruyu nereden yapabilirim ?
Başvurularınızı, 31 Mart 2025 tarihine kadar staj@tumad.com.tr adresine elektronik posta ile iletebilirsiniz. Başvuru için elektronik posta dışında herhangi bir (başvuru sayfası vs.) yoktur. Program hakkında detay bilgi için; 0312 455 1693 / 1689 numaraları ile iletişime geçebilirsiniz.
Dil puanım yok ne yapabilirim ?
Dil puanınızın olmaması durumunda dil puanı kısmına 60 yazarak dil puanınızın olmadığını belirtebilirsiniz. Bölümümüz ingilizce olduğundan herkesin yeterli ingilizce seviyesinde olduğunu düşünüyorum.